Szabályok

Természeti környezet fokozott védelme

Ne dobj el semmit az erdőben!

Olyan szerves hulladékot se dobj el, ami feltételezhetően lebomlik, de látszik az erdőben, pl. a narancshéj, banánhéj eldobása is tilos.

Ha mégis valamit ott kell hagynod (pl. WC papír), azt rejtsd el, hogy vizuálisan se szennyezze a környezetet.

Nem gyorsan elbomló dolgot pedig semmilyen módon ne hagyj ott a túrán, ha látsz az erdőben egy szemetest (vagy annak látszó tárgyat), oda se pakolj, hiszen nem biztos, hogy üríti azt bárki is. Csak valamelyik falu szemetesében, vagy általunk kihelyezett szemetesben az ellenőrzőponton. Az a cél, hogy a túra után semmilyen nyoma ne maradjon, hogy végighaladt a Mátra 115 mezőny és rendezőség.

Közlekedés

Gyere tömegközlekedéssel!

Ha mégis autóval jössz, akkor gyere tele kocsival!

Ha mégis autóval jössz, hagyd az autót Gyöngyösön, már csak azért is, mert így a legegyszerűbb, a célból tíz perc alatt bejutsz busszal Gyöngyösre.

A frissítéshez lehetőleg használjátok a szervezett depót, illetve a frissítőpontok ellátását, hogy ne generáljunk fölös autóforgalmat a Mátra útjain.

Mindez nem csak a Mátra védelme miatt fontos, hanem a teljesítménytúrák védelme miatt is, senki se hivatkozhasson arra, hogy a teljesítménytúrák mennyi természeti kárt okoznak.

Útvonalkövetés

A Mátra 115 olyan teljesítménytúra, ahol egy előre megadott útvonalat kell adott idő alatt teljesíteni.

Az útvonalról rövidítési szándékkal, vagy az útvonal nehézségeit könnyítendő ne térjetek le, mert akkor nem ezt a túrát teljesítitek. Tehát pl. azért hogy a táv, a szint csökkenjen, vagy hogy mondjuk egy erdei ösvényt aszfaltra válts ki, sose térj le a megadott útról.

Természetesen az egy másik eset, ha az útvonalról azért térsz le, mert mondjuk be akarsz ugrani egy közértbe, ha fenti szempontok nem sérülnek, ez magától értetődő dolog. És persze az is előfordulhat, hogy valaki eltéved. Ha az útvonal hosszán, szintkülönbségén, nehézségén nem csökkentesz, ugyanúgy teljesítő vagy, mint aki megtalálta az utat.

Az útvonalkövetést a rendezőség az útvonalon bárhol ellenőrizheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük