Túrakiírás 2011

Mátra 115, 88, 55 közösségi teljesítménytúra

Magadnak csinálod, magadnak szervezed!

A túra közösségi teljesítménytúra, a túrázó-futó közösség rendezi magának. Ha tudsz valamiben segíteni, keress meg minket, mindenki segítségére számítunk!

A közösségi túrán mindenki saját felelősségére indul, kártérítés semmilyen címen nem igényelhető! A két hosszabb táv rendkívül nehéz, nagy felkészültséget igényel, csak tapasztalt túrázóknak, futóknak ajánljuk.

Egy fontos változás lesz, 2011-től csak előnevezéssel lehet indulni!

Regisztráció: 2011. június 3. (péntek) 19:00-20:00 és 2011. június 4. (szombat reggel) 6:00-6:45

Nevezési díj egy tálca saját készítésű – melegálló, szállítható – sütemény (ha valaki nem tud házi sütit hozni, akkor jó a bolti is). Az ellenőrzőpontokon szét fogjuk osztani. Fontos hogy a sütemény melegben is elálló (pl. tejszínmentes) és szállítható legyen! Pénzbeli nevezési díj nem lesz.

Ellátás, frissítés

Az ellátás alapja víz és amit Ti, indulók hoztok (süti pl.), ez díjmentes. A maradék részt (levesek, gyümölcs, paradicsom, izó, gyümölcslé, tea, harapni valók, zsíros-lekváros kenyér, stb) étkezési jegyért (2000 Ft) lehet igénybe venni, ami az előnevezéskor igényelhető.

Közlekedés: Gyöngyösről Kisnánára, valamint Budapestről Kisnánára június 4-én reggel külön buszjáratot tervezünk indítani, amire az online nevezéskor lehet jelentkezni. Arra kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedést válassza. Ha személyautóval érkeztek, hagyjátok azt Gyöngyösön, Gyöngyöstarjánban csak néhány autó tud úgy parkolni, hogy az a falu életét ne zavarja.

Szállás információ: A rajtban és a célban saját felszereléssel fedett helyen (iskola, kultúrház) lehet aludni, sátorozás is lehetséges (a rajtban a kisnánai várban sátorozhattok!). Fizető vendéglátásról érdeklődni Koppánynál lehet.

Egyéni frissítést, vagy egyebet szállítunk a következő helyekre: Galyatető, Mátraháza, Mátraszentimre, Szoros-patak, Hidegkúti-th., Fajzatpuszta, Gyöngyöstarján A frissítéshez használjátok ezt a szervezett depót, illetve a frissítőpontok ellátását, hogy ne generáljunk fölös autóforgalmat a Mátra útjain (ez nem csak a Mátra védelme miatt fontos, hanem a teljesítménytúrák védelme miatt is) és az esélyegyenlőség miatt is. A szállítás egyirányú, a frissítőpontokon maradt holmikat nem biztos, hogy a célba szállítjuk, ill. legfeljebb a pont zárása után.

Eldobó poharakat, edényeket nem fogunk osztani, ha elkerülhető nem szereténk szemetet vásárolni és szétosztani. Az ellenőrzőpontokra viszünk pár edényt, amit öblítünk, ezeket lehet használni, vagy a saját magad által hozott edényeket.

Mátra 115

Táv: kerékkel 124,04 km, turistautak.hu alapján 116 km

Szintemelkedés: 6374 m, GPS track nagy felbontású térképre illesztésével számolt érték

Szintidő: 30 óra

Rajt: Kisnána, vár, 2011. június 4. 7.00 tömegrajt

Cél: Gyöngyöstarján, Művelődési Ház

Útvonal: Kisnána – Jagus – Oroszlánvár – Kékestető – Parádsasvár – Galyatető – Mátraalmás – Galyavár – Galyatető – Hatökör-ura – Mátraháza – Lajosháza – Mátraszentimre – Szorospatak – Ágasvári-th. – Ágasvár – Mátrakeresztes – Hidegkúti-th. – Nagy-Parlag – Muzsla – Diós-patak – János-vára – Kénes-forrás – Havas – Fajzatpuszta – Káva – Tót-hegyes – Rossz-rétek -Világos-hegy – Gyöngyöstarján

Mátra 88

Táv: 94,77 km kerékkel (turistautak.hu alapján 88)

Szintemelkedés: 4822 m

Szintidő: 26 óra

Rajt: Kisnána, vár, 2011. június 4. 7.00 tömegrajt

Cél: Gyöngyöstarján, Művelődési Ház

Útvonal: Kisnána – Jagus – Oroszlánvár – Kékestető – Parádsasvár – Galyatető – Mátraalmás – Galyavár Galyatető – Hatökör-ura – Mátraháza – Lajosháza – Mátraszentimre – Szorospatak – Ágasvári-th. – Ágasvár – Mátrakeresztes – Hidegkúti-th. – Tót-hegyes – Rossz-rétek – Világos-hegy – Gyöngyöstarján

Mátra 55 (útvonal változás!)

Táv: 57,84 km (turistautak.hu alapján)

Szintemelkedés: 2800 m (turistautak.hu)

Szintidő: 14 óra

Rajt: Kisnána, vár, 2011. június 4. 7.00 tömegrajt

Cél: Gyöngyöstarján, Művelődési Ház

Útvonal: Kisnána – Jagus – Oroszlánvár – Kékestető – Parádsasvár – Galyatető – Mátraszentimre – Fallóskút – Mátrakeresztes – Hidegkúti-th. – Tót-hegyes – Rossz-rétek – Világos-hegy – Gyöngyöstarján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük