Vátozások 2016-tól, fontos infók

Idén megszűnik a korábbi ,,Mátra 88” táv. Helyette két új résztávot lehet teljesíteni.
A 107 km-es résztáv Kénes-forrásig együtt halad a hosszútávval, innen egy 5 km-es ösvényen megy be Gyöngyöspatára, a célba a Danka-patak mellett, ide új jelzést festünk hamarosan (S kör).
A 92 km-es résztáv Nagyparlagig (85 km) halad együtt a hosszú távval, innen a S sávon, S+-en egyenesen (a Muzsla kihagyásával) halad Kénes-forráshoz, majd a forrástól egyenesen a célba.
Csak a két hosszú távon jár kődíj, azaz a kődíj megszerzésének egyik feltétele a Muzsla sikeres meghódítása.
2016-ban is Gyöngyöspatán lesz a túra célja, a hosszú táv ezért 128 km-re, a szintemelkedés 6550m+ -ra növekszik. Az utolsó 5 km kijelölésén tovább csiszolunk a tavalyihoz képest, célunk, hogy a nagy része erdős-hegyes útvonalon haladjon, a tavalyi aszfaltos, napnak kitett befejezéshez képest.
2015 óta a rajt reggelén Gyöngyöspatáról (Gyöngyösön keresztül) különbuszt indítunk Kisnánára. Így ha reggel érkezel autóval, akkor az autót a célban, vagy Gyöngyösön hagyva át tudsz jönni a rajtba. Vagy a kényelmetlen hajnali kelést kerülendő aludhatsz Gyöngyöspatán és reggel a busz átvisz a rajtba.
Aki teheti, az pedig töltse az éjszakát Kisnánán!
Természetesen most is nagy élet lesz az előestén, lesz élőzene, étel-itel Baritanyán, a cukrászdában.
Idén a várban lesz tésztavacsora (milánói és sajtos-tejfölös), amit az önkormányzat készít és a vacsora megvásárolásával támogatod Kisnánát, a vár fenntartását.
Mindenki ott lesz, találkozunk Kisnánán hamarosan!

6 thoughts on “Vátozások 2016-tól, fontos infók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük